Reguli simple, care va pot proteja si feri de evenimente nedorite

Reguli simple, care va pot proteja si feri de evenimente nedorite

Pentru ca se apropie weekend-ul, iar traficul de pe partiile din Maramureș va fi din nou aglomerat, iata cateva reguli simple, care va pot proteja si feri de evenimente nedorite.

❗️⛷️ Purtati intotdeauna echipament adecvat care sa va protejeze de precipitatii, vant si care sa va ofere confortul termic de care aveti nevoie.
Echipamentul adecvat trebuie intotdeauna dublat si de un echipament de protectie, din care sa nu lipseasca casca, ochelarii, manusile de schi si nu in ultimul rand protectia de coloana.

❗️ ⛷️ Reglati-va corespunzator echipamentul.
Un reglaj corect va face ca legaturile schiurilor sa elibereze piciorul in cazul unei suprasarcini sau al unui soc puternic, protejandu-l.
Totodata, servisati schiurile periodic si ascutiti canturile ori de cate ori este necesar. Partiile sunt acoperite preponderent cu zapada artificiala, care are o consistenta deosebit de dura si care toceste foarte repede aceste canturi, facand schiurile mult mai greu de controlat si oprit in conditii de siguranta.

❗️⛷️ ? Schiati sau utilizati placa de snowboard cu o viteza in care sa fiti intotdeauna in control, pentru a putea evita sau opri in siguranta, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati permanent viteza conditiilor meteo, de trafic, starii partiilor, dar mai ales pregatirii voastre, atat tehnice, cat si fizice.

❗️ Urcati si stationati numai pe marginea partiei si numai in zonele in care ceilalti schiori sa va poata repera usor (nu sub ruperi de panta, curbe, etc.).

❗️ Nu stationati niciodata in zonele inguste ale partiei, iar cand schiati pe aceste sectiuni, asigurati-va ca lasati culoare de trecere, pentru ca ceilalti practicanti sa va poata depasi in siguranta.

❗️⛷️? Schiorilor incepatori si practicantilor de snowboard le recomandam sa apeleze, cu cea mai mare incredere, la un instructor de schi/snowboard autorizat. Astfel vor fi permanent in siguranta, nu vor ajunge pe partii care sa le depaseasca nivelul si nu se vor rataci. In plus vor invata sa schieze intr-o maniera corecta, care ulterior va fi mult mai usor de dezvoltat, iar progresul va fi unul exponential mai rapid, decat daca aleg sa invete singuri.

❗️ ⛷️?Schiorii avansati sau practicantii de snowboard cu experiență sunt sfatuiti sa nu iasa niciodata de pe partiile amenajate, deoarece stratul de zapada poate ascunde multe pericole (bolovani, cioate, santuri, etc.). In plus, facand acest lucru, se pot rataci foarte usor, mai ales daca vorbim de conditii meteo care sa includa ceata.
Sa nu schieze/utilizeze placa de snowboard cu viteza mare pe partiile de incepatori sau pe cele destinate nivelurilor medii. Acest lucru poate favoriza producerea unor coliziuni, prin diferentele mari de viteza generate intre ei si cei care schiaza/utilizează placa de snowboard mai lent.

‼️ Daca sunteti implicati sau martorii unui accident, puteti alerta echipa salvamont la numarul unic de urgenta ? 112 sau sunand direct la Dispeceratul National Salvamont ? 0-SALVAMONT (0725826668) si asteptati la locul producerii accidentului pana la sosirea echipei Salvamont.